Dersin Adı | İşletmelerde Kriz Yönetimi |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MTOI 227 | Güz/Bahar | 2 | 0 | 2 | 4 |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | Türkçe | |||||
Dersin Türü | Seçmeli | |||||
Dersin Düzeyi | Ön Lisans | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | ||||||
Dersin Koordinatörü | - | |||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı; işletmelerde karşılaşılan krizlerin anlaşılması, yönetilmesi ve aşılması konusunda öğrencileri temel teorik bilgiler ve daha çok pratik örnekler üzerinden bilgilendirmektir. |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | Bu ders; kriz, kriz yönetimi ve krizde iletişimin, işletmeler için önemi konusunda temel bilgi ve pratik örnekleri içermektedir. |
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları | |
| Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | X | |
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Giriş | Ders Materyalleri |
2 | Kriz tanımı ve özellikleri | Ders Materyalleri |
3 | Kriz türleri | Ders Materyalleri |
4 | Krize etki eden faktörler | Ders Materyalleri |
5 | Kriz süreci | Ders Materyalleri |
6 | İş dünyasından kriz örnekleri | Ders Materyalleri |
7 | Ara Sınav | Ders Materyalleri |
8 | Kriz yönetimi, amaçlar ve özellikler | Ders Materyalleri |
9 | Kriz yönetimi, amaçlar ve özellikler | Ders Materyalleri |
10 | Kriz yönetimi ve iletişim | Ders Materyalleri |
11 | Kriz yönetimi ve iletişim | Ders Materyalleri |
12 | İş dünyasından kriz örnekleri | Ders Materyalleri |
13 | Sunuş | Ders Materyalleri |
14 | Krizde liderlik | Ders Materyalleri |
15 | Genel tekrar | Ders Materyalleri |
16 | Final |
Ders Kitabı | Kriz Yönetimi, Prof. Dr. Melek Vergiliel Tüz, Nobel Akademik Yayıncılık |
Önerilen Okumalar/Materyaller | Kriz yönetimine ilişkin mevzuat |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | 16 | 25 |
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | ||
Portfolyo | ||
Ödev | ||
Sunum / Jüri Önünde Sunum | 1 | 25 |
Proje | ||
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | 1 | 25 |
Final Sınavı | 1 | 25 |
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 75 | |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 25 | |
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 2 | 32 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | ||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 16 | 2 | 32 |
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | |||
Portfolyo | |||
Ödev | |||
Sunum / Jüri Önünde Sunum | 1 | 20 | |
Proje | |||
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | 1 | 15 | |
Final Sınavı | 1 | 15 | |
Toplam | 114 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibidir. | X | ||||
2 | Turizm alanında edindiği bilgileri uygulama alanında kullanır. | X | ||||
3 | Alanı ile ilgili olarak toplumsal, bilimsel, kültürel, hukuksal ve etik değerlere uygun hareket eder. | X | ||||
4 | Turizm sektöründe yer alan işletmelerin satış pazarlama stratejilerini geliştirir. | X | ||||
5 | Ülke ekonomisi ile turizm ekonomisi arasındaki ilişkiyi yorumlar. | X | ||||
6 | Alan ve alandışı gelişmeleri yakından takip ederek, sosyal ve akademik yönden kendisini geliştirir. | X | ||||
7 | İki yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izlemek ve meslektaşları ile iletişim kurar. | X | ||||
8 | Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olup, ikram ve servis usullerini uygular. | X | ||||
9 | Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programlarını kullanır. | X | ||||
10 | Edindiği bilgi ve becerileri toplam kalite yönetimi yaklaşımıyla değerlendirerek sürekli gelişimini sağlar. | X | ||||
11 | Otel işletmesinde yer alan; önbüro, kat hizmetleri, yiyecek içecek ve insan kaynakları, muhasebe departmanlarının işleyişini kavrayarak stratejilerini uygular. | X | ||||
12 | Toplantı, kongre, konferans, fuar organizasyonlarını planlar ve uygular. | X | ||||
13 | Seyahat acentaları ve tur operatörlerinin çalışma alanını kavrayarak biletleme, ürün geliştirme ve paket tur tasarlama görevlerini yerine getirir |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest